Smörsås med apelsin & ingefära.
Stark sås som passar till olika sorters fisk och skaldjur, jag gjorde den till röding.
4 portioner.
½ + ½ röd chili, tunna skivor
25 g + 25 g ingefära, tunna skivor
1 msk strösocker
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk vitvinsvinäger
200 g smör, tärnat
3 msk gräslök, finskuren
salt
Smält socker i en kastrull på medelhög värme tills det är karamelliserat och gyllenbrunt.
Tillsätt vin, apelsinjuice, vinäger, ½ chili och 25 g ingefära. Låt koka tills 4 msk återstår.
Sila av reduktionen och koka upp. Tillsätt smör i omgångar under vispning, mixa det sista smöret för en krämigare sås.
Tillsätt resten av chili, ingefära och gräslök.
Salta.
Kommentarer
Trackback