Suovaspasta.

 
4 portioner.
 
12 nystan tagliatelle
½ gul lök, hackas
½ vitlöksklyfta, hackas
100 g kantareller eller annan svamp, hacka grovt
400 g suovasskav
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven västerbottensost
salt & peppar
 
 

Koka pasta enligt förpackningens anvisning. Sila av, rör i lite olja så den inte klibbar ihop.

 

Bryn suovas, kantareller, lök, och vitlök i smör i djupare stekpanna.

 

Tillsätt grädde, låt sjuda till lagom tjocklek.

 


Smaka av med salt och peppar. Då suovas i sig är salt kan det ofta uteslutas.

 

 

Blanda försiktigt ned pastan i såsen med suovas.

 

 

 Tillsätt ost 

 

 Dryckesförslag: ett friskt rödvin från Italien eller Portugal eller öl.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0