Marockansk lammgryta.
4 portioner.
400 g lammbog, grytbitar 2X2 cm
0,5 msk olivolja
1 gul lök, hackad
3 morötter, skär grovt
300 g zucchini, skär grovt
100 g aubergine, skär grovt
2 vitlöksklyftor, hackad
salt & peppar
1 tsk ingefära
1 paket saffran
1 tsk paprikapulver
1 msk spiskummin
2 msk persilja, finhackad
2 msk koriander, finhackad
400 g kokta kikärtor utan salt
1 köttbuljongtärning
0,5 liter vatten
Bryn köttet i olivolja.
Tillsätt lök, vitlök, ingefära, saffran, paprikapulver, spiskummin samt koriander och persiljan. Rör om och låt steka i 5 minuter.
Tillsätt vatten så att det täcker köttet. Lägg i buljongen och låt köttet koka på medelvärme i 50 minuter med lock. Tillsätt mer vatten om det behövs.
Efter 50 minuter tillsätt morötter, zucchini, aubergine och avsköljda kikärtor. Låt småkoka cirka 15 minuter.
Lyft av locket och koka i ytterligare 5–10 minuter. Toppa med persilja.
Kommentarer
Trackback