Friterade pilgrimsmusslor med löjrom och picklad lök.

6 portioner.
12 pilgrimsmusslor
1 tsk salt
1 krm peppar
Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
1 dl maizena stärkelse
1 tsk bakpulver
2 - 2½ dl vatten
½ tsk salt
Pudring:
2 dl vetemjöl
½ tsk peppar
Fritering:
rapsolja
Picklad lök:
1 gul lök eller silverlök, hyvla tunt på mandolin
½ dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker
1½ dl vatten
Tillbehör:
2 dl smetana
löjrom
dill
Pickla löken genom att koka lagen och lägg ned löken i den varma lagen.
Blanda mjöl, maizena och bakpulver i en skål till frityrsmeten. Vispa ner vattnet lite i taget till en slät smet. Tillsätt salt och låt stå i 30 minuter.
Blanda ihop pudringen.
Hetta upp oljan till180°.
Vänd musslorna i först i pudringen och sen i frityrsmeten. Fritera några åt gången i cirka 2 minuter.
Servera med löjrom, smetana, lök och dill.
Kommentarer
Trackback