Friterade pilgrimsmusslor med löjrom och picklad lök.

 
6 portioner.
 
 
12 pilgrimsmusslor
1 tsk salt
1 krm peppar
 
 
Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
1 dl maizena stärkelse
1 tsk bakpulver
2 - 2½ dl vatten
½ tsk salt
 
 
Pudring:
2 dl vetemjöl
½ tsk peppar
 
 
Fritering:
rapsolja
 
 
Picklad lök:
1 gul lök eller silverlök, hyvla tunt på mandolin
½ dl ättikssprit  12%
1 dl strösocker
1½ dl vatten
 
Tillbehör:
2 dl smetana
löjrom
dill
 
Pickla löken genom att koka lagen och lägg ned löken i den varma lagen.
 
 
Blanda mjöl, maizena och bakpulver i en skål till frityrsmeten. Vispa ner vattnet lite i taget till en slät smet. Tillsätt salt och låt stå i 30 minuter.
 
Blanda ihop pudringen.
 
Hetta upp oljan till180°.
 
Vänd musslorna i först i pudringen och sen i frityrsmeten. Fritera några åt gången i cirka 2 minuter. 
 
Servera med löjrom, smetana, lök och dill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0