Koreanska räkor och gravad lax med ingefära och avokado.
4 - 6 portioner.
Pickla gärna löken dagen innan servering.
500 - 600 g räkor med skal
200g gravad lax eller röding
65 g blandad sallad
1 - 2 avokador
2 salladslökar, skivad
2 - 3 tsk rostade sesamfrön
Sås:
3/4 dl japansk soja
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk socker
2 - 3 krm chiliflakes
1½ lime, saften
1- 1½ msk neutral olja
2 msk ingefära, riven
Picklad rödlök:
½ dl ättikssprit 12%
1 dl socker
1½ dl vatten
1 röd lök i skivor, går lika bra med silver- eller gul lök
Börja med att pickla . Koka upp vätskan och häll den varm över löken, gärna dagen innan.
Blanda allt till såsen och låt stå ett tag för att mogna.
Lägg upp sallad på ett fat med lax och räkor. Fördela över avokadoköttet, skivad salladslök, rostade sesamfrön och picklad lök.
Servera med såsen och ett gott bröd.
Kommentarer
Trackback