Smördegsinbakad potatis.

4 portioner.
 
 
 
400 g fast potatis
1 färsk smördegsplatta, ca 20×20 cm
1 ägg
olivolja, smör och salt
riven ost
 
 
 

Värm ugnen till 200°C.

 

 

Skala och riv potatisen grovt. Värm en stekpanna med smör till medelhög temperatur och stek potatisen i ca 10 minuter tills den är genommjuk. Smaka av med salt och låt svalna.

  

Rulla ut smördegen och lägg ut potatisen i ett jämnt lager ovanpå.  Strö på riven ost. Rulla ihop smördegen som en rulltårta. Lägg rullen på en ugnsplåt med bakplåtspapper under. Vispa ägget lätt och pensla rullen. Ugnsbaka därefter rullen i ca 40 minuter tills smördegen svällt och fått fin färg.

  

 Låt rullen svalna och skiva sedan upp den i 4 skivor.

  

Värm sedan en stekpanna med lite olivolja till medelhög temperatur och stek skivorna ca 1-2 minuter på varje sida till fin brynt färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0