Rabarberdrink.

 
 
4 drinkar.
 
 
 
250 g rabarber 
4 dl vatten 
1-1,5 dl strösocker 
2 dl vispgrädde 
2 tsk florsocker 
1 vaniljstång 
2 bondkakor
1 frystorkade hallon (en nypa)
cava
 
 
 
Skär ner rabarber i bitar och låt sjuda i en kastrull med vatten och socker. Smaka av till önskad sötma. Sila saften genom en  finmaskig sil.
 
 
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa grädden lös och krämig med florsocker och det urskrapade från vaniljstången. Vispa gärna i en smal hög kanna för att få in så lite luft som möjligt.
 
 
Riv bondkakorna fint på rivjärn och blanda ev med hallonpulver för läcker färg.
 
 
Du kan blanda i något bubbel om du vill. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0