Ansjovisrulle.
Deg till rullen:
125 g smör
2½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
salt
4 ägg
Ansjovisfyllning:
4 stora gula lökar, hackad
1 burk ansjovis, hackade
1 dl finhackad persilja
2½ dl riven ost, greve
Deg rullen:
Ugn 200°
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm under omrörning tills smeten släpper i kastrullen. Ta av från plattan och vispa i ett ägg i taget med elvisp. Bred ut smeten på en plåt 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Lossa degrullen, men låt den ligga kvar på bakplåtspapperet.
Fyllning:
Fräs löken i smör och strö över botten med ansjovisen, persiljan och osten. Rulla ihop den med skarven nedåt och strö över ost. Gratinera 275°. Skär i skivor och servera.
Kommentarer
Trackback