Kinesisk apelsin kyckling.

600 g kycklingbröstfile
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl majsstärkelse
2 ägg
rapsolja till fritering
1 dl apelsinjuice (från färsk apelsin eller juice)
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk ingefärspulver
0,5 dl ostronsås
1 msk hoisinsås (valfritt)
1 msk vinäger (gärna risvinäger men annars funkar vitvinsvinäger också)
2 msk japansk soja
2 msk farinsocker (strösocker funkar också)
2 tsk paprikapulver
1 msk majsstärkelse
0,5 dl vatten
ris
sesamfrön till garnering
Börja med såsen. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under ständig omrörning. Låt såsen sjuda långsamt i 3-4 min. Lägg sedan ett lock på kastrullen, dra bort från värmen och ställ åt sidan.
Hacka kycklingen i bitar. Blanda ihop majstärkelse och vetemjöl i en bunke. Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel. Doppa kycklingen i ägg och vänd sedan i majsstärkelse och vetemjöl. Skaka bort överflödig vetemjöl från kycklingen. Lägg på ett fat.
Hetta upp oljan till ca 180°. Förbered en tallrik med hushållspapper på nära till hands. Fritera kycklingen ca 8 min runt om. Tills kycklingbitarna blir frasiga och helt tillagade. Låt rinna av på papper.
Hacka salladslökarna i bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs salladslökarna lite snabbt i någon minut. Vänd i den friterade kycklingen och fräs allting lite hastigt. Häll över apelsinsåsen, värm upp och blanda noga. Garnera med sesamfrön och servera med ris.