Öppen lasagne med fänkål och röd pesto.

 
 
2 fänkålsstånd
3 vitlöksklyftor
olivolja
2 krm chiliflakes
200 g babyspenat
salt
6 st lasagneplattor, färska cirka 300 g
3 dl parmesanost, grovt riven
1 burk ricotta, 250 g
2 dl röd pesto
4 msk pinjenötter, rostade
svartpeppar
 
 
 
 
Dela fänkålen på längden. Skär bort rotstocken och skiva den ganska tunt. Hacka vitlöken. Mjukstek fänkålen i olivolja.
 
 
Tillsätt chili, vitlök och spenat. Fräs några minuter tills spenaten sjunker ihop. Krydda med salt.
 
 
 
Dela lasagneplattorna på mitten. Koka dem, några i taget, cirka 3 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av. Varmhåll eventuellt lasagneplattorna under tiden resten kokar.
 
 
 
Varva lasagneplattorna med spenatfräs, parmesanost, klickar av ricotta och pesto. Avsluta med en lasagneplatta, spenatfräs, parmesanost och pinjenötter. Ringla på lite olivolja och mal över peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0