Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron.

 
 
 
8 portioner.
 
8 st pilgrimsmusslor
½ tsk salt
½ tsk socker
1 msk hackad dill
200 gr mascarponeost
2 msk mjölk
1 st citron, rivet skal
8 st formfranska, skivor
½ st smörgåskrasse, ask
2 msk olivolja
25 gr smör
saalt & peppar
 
 
 
 
Skiva varje mussla i 3 skivor med en vass kniv. Lägg musslorna på en tallrik, strö över salt och socker. Låt stå i kylskåpet, täckta med plastfilm, ca 30 minuter.
 
 
Torka av musslorna före servering och strö över dillen.
 
 
Blanda mascarponeost, mjölk och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
Stansa ut små runda bröd, i samma storlek som musslorna, med hjälp av en utstickare. Stek bröden gyllenbruna på båda sidor i olivolja och smör. Fördela crémen på bröden (rör inte om för mycket då blir den lös), toppa med musslor och krasse. Servera direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0