Havets Wallenbergare med Skrei och räkor.

300 gramSkrei eller annan fisk t ex gös, lax eller kolja 
200 gr skalade räkor
3 dl grädde
1 st ägg
2 dl ströbröd
 
 
 
Potatispuré:
 
600 gr potatis
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
50 gr smör
salt & peppar
 
 
 
 
Tillbehör:
 
skirat smör
pepparrot
sallad eller kokta ärtor
picklad lök eller kålrabbi
 
 
 
Wallenbergare:
 
Lägg fisken och 100 g av räkorna i mixer, salta lätt och häll i grädde lite åt gången tills du får en jämn smet. Tillsätt ägget och mixa luftigt. Låt stå en stund. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 eller 8 biffar (lättare att hålla ihop små biffar), vänd biffarna i det rivna brödet. Stek frasiga på ganska låg temperatur.
 
 
 
Potatispure:
 
Koka potatisen, ånga av och pressa i potatispress. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
Servering:
 
Lägg upp en puré på tallrikarna och lägg på wallenbergare. Häll över skirat smör och strö över färskriven pepparrot och räkor. Servera med en sallad, kokta ärtor eller något picklat.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0