Pannkaksrulle med räkor.
Pannkaka:
125 g smör
2½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
salt
4 ägg
Räkfyllning:
2 msk smör
3/4 dl vetemjöl
2½ dl mjölk
1½ dl vispgrädde
3/4 dl ost, riven
300 g skalade räkor
2 msk dill
2 msk riven pepparrot
salt & peppar
Garnering:
riven ost
räkor
dill
citronskivor
sallad
Ugn 200 °
Pannkaka:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm under omrörning tills smeten släpper kanterna. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg åt gången med elvisp.
Bred ut smeten i en långpanna 30 X 40 cm med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Lossa pannkakan , men låt den ligga kvar på bakplåtspapperet.
Räkfyllning:
Smält smör i en kastrull, rör ned mjölet och späd med mjölk och grädde, lite i taget. Låt koka upp under omrörning och sen småkoka i 5 minuter. Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör i ost, räkor, dill. pepparrot, salt och peppar.
Bred ut fyllningen på pannkakan och rulla ihop till en rulltårta. Lägg skarven nedåt. Riv över ost och gratinera i 10 minuter. Servera med tillbehör
Kommentarer
Trackback