Tagliata på lax.

 
 
500 g laxfilé
250 g grön sparris, skär i bitar
125 g rädisor, hyvlas tunt
500 g gemsallad
1 kruka dill, grovhackad
0,5 kruka gräslök, finhackad
salt & peppar
800 g ugnsrostad potatis
 
 
 
 
Nobisdressing:
 
2 ägg
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
2½ dl neutral olja
ev 3 msk vatten
salt
½ kruka gräslök, finhackas
ev dill
 
 
 
Nobisdressing:
 
Det är viktigt att koka äggen i exakt 3 minuter och snabbt kyla dem.
 
 
Koka äggen 3 min. Gröp ut äggen ner i en bunke och tillsätt vinäger, senap och vitlök. Mixa med stavmixer. Droppa sakta i olja under mixningen och mixa till en slät sås. Tillsätt ev vatten och smaka av med salt. Rör ner gräslöken.
 
 
Salta laxen runt om. Grilla/ugnsbaka till innertemperatur 45–52°. Grilla/stek sparrisen kort.
 
 
Fördela salladsbladen på ett stort fat. Skär sparrisen och bryt laxen i bitar.
 
 
Strö över rädisor, ringla över dressingen. Toppa med dill och gräslök och ev salt och peppar. Servera med potatisen.
 
Det går också att blanda potatisen med laxen och grönsakerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0