Fiskgratäng.

 
 
4 portioner.
 
 
 
600 g torsk eller sejfile
räkor
ev. musslor på burk
2 schalottenlökar, hackad
1½ msk tomatpure
1 dl torrt vitt vin
1½ msk skaldjursfond
3 dl grädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl dill, hackad
1 dl ost, riven
salt & peppar
 
 
Tillbehör:
 
pressad potatis
citronklyfta
 
 
 
Ugn 175 grader.
 
 
 
Fräs schalottenlök i smör, tillsätt sedan tomatpure och stek en liten stund. 
 
Häll på vin och fond, koka ihop någon minut.
 
Tillsätt grädde, majsstärkelse,dill, ost, salt och peppar. Låt sjuda en stund.
 
Smörj en ugnsfast form och häll i såsen.
 
Lägg sedan i fisk, räkor och musslor.
 
Tillaga i ugnen cirka 15 minuter.
 
Servera med pressad potatis och en citronklyfta.
Trackback
RSS 2.0