Kycklingwok med teriyakisås och lime.

 
500 g kycklinglårfileer, skär i mindre bitar
1 msk kinesisk soja
1 vitlök, hackad
½ färsk röd chili, strimlas
1 msk ingefära, rivs
1 tsk salt
½ lime, pressad
1 dl teriyakisås
1 paket nudlar
250 g salladslök, strimlas
2 paprikor, strimlas
200 g champinjoner, skär i bitar
1 knippe sparris, skär i bitar
20 g spenat
jordnötter
 
 
Servering:
Koriander
 
 
 
 
Blanda kycklingen med soja, salt, ingefära, vitlök och chili. 
 
Stek allt klart. Tillsätt sedan teriyakisås och limesaft, fräs en kort stund.
 
Koka nudlarna.
 
Woka alla grönsaker utom spenaten, blanda ned den i slutet. 
 
Blanda grönsakerna med kycklingen och ev nudlarna. Strö över koriander.
 
 

RSS 2.0