Pepparkakskladdkaka med kanel.
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl rårörssocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk pepparkakskrydda
125 g smör
Topping:
200 g cream cheese (färskost)
1,75 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
granatäpple eller lingon
Vispa samman ägg och allt socker till en fluffig smet.
Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver. Häll i det i smeten och blanda runt med slickepott tills du har en seg smet.
Smält smöret och häll i det i smeten, blanda tills du har en jämn smet.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll sedan i smeten.
Grädda i 175 grader i ca 35 min. Kakan kommer svälla och sedan falla ihop när du tar ut den. Låt den sedan svalna helt.
Topping:
Blanda grädde och cream cheese, florsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir fluffigt. Klicka på detta på kakan, toppa gärna med granatäpplen eller lingon.