Västerbottensostpaj med löjrom.
Passar bra till kräftor eller på ett buffebord.
Ugn 225 grader
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Kör smör och mjöl i matberedaren hastigt. Tillsätt vatten och kör en sväng till. Tryck ut i en pajform 24 cm i diameter. Gärna med löstagbar kant. Ställ kallt i 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Fyllning:
225 g västerbottensost, grovt riven, cirka 6 dl
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
Vispa ihop ägg och grädde. Salta & peppra. Blanda i osten. Bred ut i pajskalet. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.
Garnering:
1 dl creme fraiche
100 g löjrom
gräslök
svartpeppar
Kommentarer
Trackback