Toast med confiterad äggula, löjrom och smetana.

 
Här kommer på begäran en förrätt som är lite annorlunda, men inte svår att göra. Vi har gjort den ett antal gånger. Vi har inte satt någon brödbit som lock för vi tyckte att det blev för mycket.
 
4 portioner.
 
8 äggulor, gärna extra gula
3 dl rapsolja
25 g smör
4 skivor vitt formbröd
50 g löjrom
50 g störrom, det går bra med löjrom också till garneringen.
1 dl smetana eller creme fraiche
4 dillkvistar
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 75 grader. Pensla en ugnsfast form med lite olja. Lägg äggulorna försiktigt i formen, som precis rymmer dem, de ska ligga trångt. Häll på olja så att det täcker äggulorna. Tillaga mitt i ugnen i 2 timmar, jag har ändrat tiden till 1- 1½ timme. Kolla efter 1 timme om de är klara. De ska se ut som en kokt äggula. Ta upp dem ur formen och låt de svalna.
 
Smält smöret. Låt det grumliga sjunka till botten. Kantskär och halvera brödet. Stek dem gyllenbruna i det klara smöret. Lägg 2 äggulor på en brödskiva och lägg dem på tallriken. Garnera toasten med löjrom, smetana och dill.
Servera med ett glas champagne eller mousserande vitt vin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0