Italiensk fiskgryta

 
4 portioner
 
6 potatisar
1 fiskblock, ca 500 g, torsk eller sej
200 g svarta oliver
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, skivade
2 gula lökar, skivade
1 fänkålshuvud i tunna skivor
6 sardeller
2 msk kapris
2 morötter, centimeter stora bitar
1 burk skalade, hela tomater
½ kruka timjan eller torkad
½ tsk chilipeppar
salt & peppar
 
Beredning:
Skala och skär potatisen i grova bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skär fisken i grova bitar. Fräs oliverna i oljan i en gryta 2 - 3 minuter. Tillsätt vitlök, lök och fänkål och vänd ned sardeller och kapris. Stek under omrörning 1 - 2 minuter. Lägg i morötter, timjan och chilipeppar. Koka på svag värme i 20 minuter.
Vänd ned den kokta potatisen och fisken. Sjud i 5 - 8 minuter. Salt & peppar.
 
Denna fiskgryta har vi gjort flera gånger och tycker att den är jättegod.
Prova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0