Indisk Mulghai kyckling.
Du som gillar indisk mat ska definitivt laga denna rätt.
4 - 6 portioner
1 kg kycklinglår, stek hastigt för en fin yta
2 gula lökar, hackas
lagerblad
4 st kryddnejlikor
5 st kardemummakapslar
1 kanelstång
Fräs ihop dessa ingredienser.
1 tsk koriander
4 st vitlöksklyftor
chilipeppar, efter behag
2½ cm färsk ingefära
2 tsk spiskummin
Mixa ihop dessa ingredienser.
4 msk mandel, hackad
1 1/4 dl vatten
Tillsätt det i de mixade ingredienserna och mixa ihop snabbt.
Häll de mixade ingredienserna i kardemummablandningen.
2,5 dl matlagningsyoughurt
1 1/4 dl grädde
2,5 dl kycklingbuljong
1 msk socker
1 tsk salt
1 tsk garam masala, indisk krydda som finns i alla matbutiker.
Blanda detta i kardemumma blandningen.
1 1/4 dl sultanrussin blandas i sist.
Puttra i 20 minuter med kycklingen.
Servera med ris.
Kommentarer
Trackback