Grillade pilgrimsmusslor och räkor med beurre blancesås och vaniljrisotto.

 
Supergott. Vi åt det när vi var i Halmstad för några år sedan och har knåpat ihop receptet själv.
 
2 personer.
 
Beurre blance sås:
 
2 msk scharlottenlök, hackas
100 g osaltat smör
½ tsk torkad dragon
2 msk vitvinsvinäger
1 dl mousserat vitt vin
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
 
Vaniljrisotto:
 
2½ dl avorio eller arborioris
5 dl buljong
gurkmeja
scharlottenlök, hackas
1 st vaniljstång
 
Gör så här med risotton:
 
Fräs lök i lite olja. Häll på riset och fräs en liten stund. Häll i 2/3 av buljongen, gurkmeja och urskrapad vaniljstång. Koka riset ett tag under ständig omrörning och häll sedan i resten av buljongen. Koka i 20 minuter.
 
Sås:
 
Fräs löken, tillsätt vinäger och vin, låt nästan all vätska koka in. Rör ned grädden och koka upp. Rör ned smöret och låt det inte koka.
 
Salta och peppra musslorna ett tag innan grillningen. Ta lite olja i en grillpanna och grilla musslor + räkor snabbt på hög värme.
 
Riset lägger jag i en större kopp eller skål och vänder sedan upp riskupolen på tallriken så att det blir lite snyggt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0