Kantarellpaj med västerbottensost.

 
6 - 8 portioner.
 
Pajdeg:
 
1½ dl vetemjöl special med fullkorn
1½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
125 g smör
1 tsk torkad timjan
3 msk kallt vatten
 
Fyllning:
 
400 g färsk bladspenat
2 dl vatten
2 krm salt
2 msk smör
3 - 4 knipplökar, hackade
½ tsk muskot, riven
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
5 dl trattkantareller eller gula
smör
 
Äggstanning:
 
3 ägg
3 dl mjölk
250 g västerbottensost, riven
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Pajdeg:
 
Lägg mjöl, salt, smör och timjan i matberedaren och kör i 7 sekunder till stora smulor. Tillsätt vatten och kör tills degsmulorna blir en klump eller blanda allt för hand. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant 24 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter. Förgrädda sedan i 200 g i 10 minuter.
 
Fyllning:
 
Skölj spenaten. Koka upp vatten och salt. Lägg i spenaten och koka någon minut. Häll bort kokspadet och låt spenaten rinna av. Pressa bort överflödig vätska. Fräs spenaten i smör med löken, krydda med muskot, salt och peppar. Lägg blandningen åt sidan.
Stek svampen i smör och lägg åt sidan.
Vispa ihop ägg och mjölk, rör ned osten och salta & peppra. Lägg svamp och spenat i pajskalet, häll över äggstanningen och grädda pajen i 35 - 40 minuter i 175 grader.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0