Blåbärspaj med lime.

 
Låt syrlig lime och blåbär samsas i denna paj. Pajen kan göras med både färska eller frysta bär.
 
6 personer.
 
BOTTEN:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 ägg
 
FYLLNING:
3 ägg
1½ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 lime, rivet skal och saft
2 msk vispgrädde
4 dl blåbär
1 msk maizena majsstärkelse
 
GARNERING:
2 dl blåbär
lime i skivor eller klyftor
 
 
Blanda smör, mjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 28 cm i diameter. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Börja med fyllningen: Vispa ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och limeskal till en fluffig smet. Blanda i limesaft och grädde. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Blanda blåbär och maizena. Häll blåbär och fyllning i formen. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt pajen svalna och garnera sedan med blåbär och limeskivor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0