AmarulaParfait.

 
Amaraula är en Sydafrikansk likör gjort på Marulafrukt och den påminner mycket om Bailey`s, men är något fruktigare. Fotot stämmer inte riktigt för mönstret med den mörka chokladen går att göra snyggare och så ska det vara bär ovanpå.
 
8 portioner.
 
PARFAIT:
2 äggvitor
6 äggulor
2 dl strösocker
200 g färskost, rumsvarm
3 dl vispgrädde
1 dl Amarula Cream
 
CHOKLADKRÄM:
50 g mörk choklad 70 %
½ dl Amarula Cream
 
TILLBEHÖR:
3 dl bär tex hallon och blåbär
 
CHOKLADKRÄM: Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad. Rör ned rumsvarm Amarula Cream. PARFAIT: Vispa äggvtorna till ett fast skum. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Rör ned färskosten i äggsmeten. Vispa grädden. Vänd ned grädde,  Amarula  och till sist äggvitorna i äggsmeten. Skölj en avlång form ( 1½ liter ) med vatten och täck insidan med plastfolie. Häll parfait smeten i formen eller i 8 små portionsformar. Ringla chokladkrämen över och dra ut mönster med en kniv. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen i 6 timmar. Ta fram parfaiten 10 minuter innan servering och garnera med bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0