Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås.

 
4 portioner.
Färska vårrullar med räkor, koriander och dippsås. Du kan även fylla dem med gravad eller rökt lax istället för räkor.
 
12   rispapper (ca 7,5 cm x 15 cm)          

400 g  skalade räkor          

12 blad  mexikansk koriander          

1   gurka          

1   morot          

2   salladslökar          

1   handfull vietnamesisk koriander          

1   handfull mynta          

1   handfull korianderblad          

   krispsallad          

1   handfull thaibasilika          

          Dippsås:       

3 msk  limejuice         

2 msk  strösocker          

1 dl  vatten,          

2,5 msk  fisksås (helst vietnamesisk)         

1 klyfta  vitlök          

1-2   små röda chilifrukter          

1   handfull korianderblad          

1   handfull mynt

Blanda limejuice, socker och vatten i en liten skål tills sockret är upplöst. Avsluta med fisksås och tillsätt finhackad vitlök och finhackad chili. Smaka av och justera smakerna så att du har en bra balans mellan surt, sött, salt och kryddigt. Låt dippsåsen vila i rumstemperatur tills det är dags att servera. Blanda i finhackad koriander och mynta precis innan servering.              

Finhacka gurka, morot och salladslök. Placera rispapper, ett i taget, i en skål med ljummet vatten tills det är mjukt och böjbart. Fyll rispapperet med korianderblad. Fyll på med tre till fyra räkor och strö över finhackad gurka, morot och salladslök. Avsluta med ett par blad av vietnamesiskt koriander, mynta, koriander, krispsallad och thailändsk basilika.  Servera genast med den vietnamesiska dippsåsen.                                

                              

                         

                               


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0