Mandel- och citronkaka.


Kakan är saftig och god som den är, men en klick grädde och bär passar utmärkt till. I Ligurien serveras den med ett glas prosecco.
 
cirka 10 bitar.
Ugn 175 grader
 
3 dl + 2 msk mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron, riv skalet och pressa ut saften
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mild olivolja
50 g flagad mandel
 
GARNERING:
florsocker
 
Blanda 3 dl mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Smörj en rund springform och strö med 2 msk mandelmjöl. Vispa ägg och sedan socker vitt och pösigt. Vänd ned mjölblandningen. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0