Indisk fisk och räksoppa.
Fisk och curry är en god kombination, dill och vinäger ger soppan fräsch friskhet. Att blanda dill med spenat är vanligt i Indien.
4 portioner.
2 mörötter, skär i bitar
1 fänkålsstånd, skär i bitar
1 purjolök, skiva i mindre bitar
3 potatisar, skär i bitar
1 msk smör
2 vitlöksklyftor, pressas
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 liter vatten
1 msk vitvinsvinäger
3 höns - eller grönsaksbuljongtärningar
1½ dl vispgrädde
400 g sej eller torsk, skär i bitar
2 dl sojabönor, finns på burk
50 g färsk babyspenat
200 g skalade räkor
1 msk fryst dill
TILLBEHÖR:
naanbröd
1 dl matyoghurt
dill
Fräs morötter, potatis, purjolök, vitlök och fänkål i smör. Strö över curry och gurkmeja. Häll på vatten, buljongtärningar och vinäger. Sjud under lock i 10 minuter. Rör ned grädde, fisk och sojabönor. Sjud i 3 minuter. Vänd ned spenat, räkor och dill. Toppa soppan med matyoghurt om du vill. På naanbrödet kan du sätta lite matyoghurt och dill.
Kommentarer
Trackback