Bruschetta med tomat- och olivröra.

 
Bruschetta är en enkel vegetarisk förrätt med hackad tomat.
 
4 små skivor  lantbröd          

8   körsbärstomater, skurna i små, små tärningar          

          Olivröra        

1 dl  svarta urkärnade oliver          

2   sardellfiléer, inlagda i olja          

2 tsk  kapris          

1 liten klyfta  vitlök          

1 tsk  färsk timjan, repad          

2   stjälkar basilika          

ca 4 msk  olivolja          

0,5 msk  citron, färskpressad saft          

1 nypa  smulad peperoncino (chili)          

   salt och svartpeppar          

   olivolja, till pensling          

   basilikablad          

   ev. grovmalen svartpeppar

 Sätt ugnen på 250 grader.  

Hacka oliver, sardeller, kapris, vitlök, timjan och basilika med en mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt olivolja (ca 2 msk) droppvis. Rör om och smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.              

Skär körsbärtomaterna i små, små tärningar och salta dem lätt.              

Skiva brödskivorna och pensla dem på båda sidor med olivolja (ca 2 msk), smaksatt med en nypa peperoncino. Lägg dem på en ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper, och rosta dem i övre delen av ugnen tills de fått lite färg.   Pensla bröden med ytterligare lite olivolja, fördela tomattärningarna på bröden och lägg sedan på en sked olivröra. Toppa med basilikablad. För den som önskar, strö över lite grovmalen svartpeppar.              


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0