Choklad - och kardemumma mandlar.

 
Tänk dig en stor mandel som doppats i vit choklad ett par gånger och sedan rullats i Kardemumma. Hur enkelt som helst.
 
35 mandlar, oskalade
200 g vit choklad
 finmalen kardemumma
 
Smält chokladen över ett vattenbad på svag värme.
Doppa mandlarna i vit choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Lägg in dem i kylskåpet en snabbis så att chokladen stelnar.
Doppa dem sedan en gång till.
Upprepa samma procedur tills du känner att du fått ett tjockt skal av vit choklad.
Doppa dem en sista gång och låt chokladen svalna en aning på mandlarna.
Rulla dem sedan i kardemumma innan chokladen stelnat.
Låt stelna helt.
Förvaras svalt, i skafferiet till exempel.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0