Het fisk- och räkgryta med kokosmjölk.

 
Servera grytan som den är eller med kokt ris.

4 portioner.
 
600 g fiskfilé,  lax och torsk, skär i 5 cm bitar
½ dl färskpressad limejuice
½ tsk salt
2 stora gula lökar, skiva
1 vitlöksklyfta, skiva
1 röd chilifrukt, finhacka
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 dl vatten
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk
150 g skalade räkor
4 salladslökar, strimla
 
Lägg fiskbitarna i limejuicen och saltet. Fräs lök, vitlök och chilifrukt i olja på svag värme. Tillsätt  krossade tomater, vatten, persilja och koriander, låt sjuda i 10 minuter. Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Späd ev. med mer vatten om det behövs. Sänk värmen och lägg i fisken. Sjud i 6 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma. Toppa med den strimlade salladslöken. Salta och peppra om det behövs.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0