Grekiskt långkok.

 
 
En mustig och fantastiskt god gryta som sköter sig själv medan du får tid till annat.
 
6 portioner
 
      1.5 kg högrev
1 msk flingsalt1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
800 g krossade tomater
3 msk koncentrerad kalvfond
2 gula lökar i klyftor
5 vitlöksklyftor, skivade
röd chili, strimlad
2 kanelstänger
3 lagerblad
0.5 msk spiskummin
0.5 msk mald koriander
 
Servering:
potatis eller ris
 
 
Sätt ugnen på 130°.
 
Salta och peppra köttet. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn runt om. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen. Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen 5–6 timmar.
När köttet är klart ska det gå att dela med en gaffel.
Servera med potatis eller ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0