Potatis bolangère.

 
Potatisgratäng utan grädde.  Användningsområdena för den här smalare gratängen är dessutom många fler än dess gräddiga kusin.
 
3 - 4 portioner.
 
6 st stora potatisar
1 silverlök
3 kvistar rosmarin
6 dl kycklingbuljong
25 g smör
salt & peppar
 

 Skiva potatis och lök tunt. Lägg ett tunt lager med smör i botten. Fördela potatis över och sen tunt lager med lök. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Fortsätt varva tills ingredienser är slut.

 Slå på buljong och baka i ugn under smörpapper på 160°C till en innertemp på 97°C. Tag ut och låt svalna.

Gratinera av vid servering på 225°C i ca. 5 min.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0