Ängamat.

 
 
En mild soppa av säsongens grönsaker.
 
4 portioner.
 
1 blomkålshuvud, 500 g, bryt i buketter
4 späda morötter, skär i skivor
200 g sockerärtor
2 knipplökar, finhacka
1 msk smör
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 citron, rivet skal
1 dl vispgrädde
2 äggulor
salt & peppar
1 knippe körvel
 
Fräs löken i smör i en gryta. Häll i vatten, buljongtärningar och morötter. Låt koka under lock i 5 minuter. Tillsätt blomkålen och koka ytterligare 5 minuter. Blanda i sockerärterna och koka i 1 minut. 
 
Vispa ihop grädde och äggulor. Ta grytan från värmen och rör ned gräddblandningen, låt inte soppan koka mer. Salt & peppar. Toppa soppan med rivet citronskal och körvel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0