Minipajer med pesto och oliver.
16 st
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 ägg
1½ dl vispgrädde
4 msk röd pesto
½ dl gröna urkärnade oliver
2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost
Servering:
basilika
lufttorkat skinka eller salami
melonklyftor
Sätt ugnen 225°.
Pajdeg: Blanda samman mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en degboll. Låt vila
i kylen i ca 30 minuter.
Kavla ut degen och stansa ut cirklar som passar i aluminiumformarna. Eller tryck ut degen i formarma. Nagga pajskalen med en gaffel och förgrädda strax under ugnens mitt
i ca 10 minuter. Låt svalna.
Vispa samman ägg, grädde och pesto. Fördela fyllningen i formarna. Toppa med skivade oliver och riven ost.
Grädda pajerna strax under
ugnens mitt i 13–15 minuter. Garnera med basilika och servera gärna med lufttorkad skinka och
melonklyftor.