Minipajer med räkor & mango.
1 smördegsplatta, kyld, ca 250 g
1 ägg
Fyllning:
ca 3 dl räkor, skalade
3 msk dill, finhackad
1 dl mango i bitar, fryst & tinad
1 dl lagrad ost, riven
3 ägg
2 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmalen
Garnering:
räkor
dill
mango
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsplattan. Dela den i 12 lika stora bitar, 8 x 8 cm.
Tryck ner degbitarna i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter upptill. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Pensla degen med uppvispat ägg.
Blanda ihop räkor och dill. Ta undan några räkor till garnering. Fördela dillräkor och mangobitar i varje form. Strö över den rivna osten.
Vispa ihop ägg, gräddfil och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över pajerna.
Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 min. Täck dem ev med aluminiumfolie i slutet av gräddningen om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.
Servera pajerna ljumma eller kalla garnerade med dill, räkor och mango.