Minipajer med räkor & mango.


 
12 stycken.
 

1 smördegsplatta, kyld, ca 250 g
1 ägg

 

Fyllning:
ca 3 dl räkor, skalade
3 msk dill, finhackad
1 dl mango i bitar, fryst & tinad
1 dl lagrad ost, riven
3 ägg
2 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmalen

 

Garnering:
räkor
dill
mango

 

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsplattan. Dela den i 12 lika stora bitar, 8 x 8 cm.

 Tryck ner degbitarna i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter upptill. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Pensla degen med upp­vispat ägg.

 Blanda ihop räkor och dill. Ta undan några räkor till garnering. Fördela dillräkor och mangobitar i varje form. Strö över den rivna osten.

 Vispa ihop ägg, gräddfil och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över pajerna.

 Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 min. Täck dem ev med aluminiumfolie i slutet av gräddningen om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.

 Servera pajerna ljumma eller kalla garnerade med dill­, räkor och mango.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0