Indisk kycklinggryta med spiskummin och koriander.
450 g kycklinglårfileer
salt & peppar
2 gula lökar, hacka
2 vitlöksklyftor, hacka
30 g ingefära, finhacka
2 mks sambal oelek
1 msk mald koriander
1 msk gurkmeja
1 msk mald spiskummin
½ dl olivolja
6 dl vatten
1 litet blomkålshuvud
Servering:
3 dl ris
2 dl yoghurt
1 kruka koriander
chiliflakes
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Salta kycklingbitarna och skär i bitar om de är stora. Fräs lök, vitlök, ingefära och sambal med de torra kryddorna i olja under omrörning ca 5 min. Lägg ner kycklingen och stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och låt småputtra ca 20 min.
Skär blomkålen i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt.
Servera grytan med ris, yoghurt, koriander och chiliflakes.
Kommentarer
Trackback