Pasta med bolognese.
Bara en väldigt liten mängd kött, men utblandat med rotfrukter.
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
250 g fintärnade morötter eller rotselleri
250 g nötfärs
800 g krossade tomater
2 dl vatten
0.5 dl tomatpuré
2 msk japansk soja
1 msk torkad oregano eller basilika
2 tsk dijonsenap
0.5 tsk svartpeppar
Servering:
pasta
solroskärnor
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök tills de mjuknat utan att ha fått färg.
Tillsätt rotfrukterna och stek lite till. Lägg ner färsen och stek den smulig under omrörning. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra ca 20 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta solrosfröna i torr het panna under omrörning. Salta lite.
Servera pastan med bolognesen och strö över de rostade solrosfröna.
Kommentarer
Trackback