Cheesecake med lakrits.
Lakritscheesecake:
150 g Philadelphiaost
3-4 msk florsocker
1/2-1 tsk lakritspulver, finmalt
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde, flytande
Crunch:
6 Digestivekex, krossade
Hallonsås:
150 g hallon, frysta – sedan upptinade
1 tsk florsocker
Topping:
saltlakritsströssel
Vispa samman Philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker & lakritspulver med elvisp till en slät fin kräm.
Tillsätt sedan grädden i lakrits & färskostvispet och vispa tills en tjock konsistens uppstår.
Sätt in cheesecakesmeten svalt i kylen fram till servering.
Hallonsås:
Tina de frysta hallonen.
Passera dom genom en sil och tillsätt samtidigt florsockret medan hallonen pressas genom silen.
Använd en sked och tryck ut all saft. Pressa och dra skeden fram och tillbaks i silen.
(Eftersom du tillsätter florsockret rakt ner på hallonen i silen så blir det inga klumpar av florsockret när hallonsåsen är klar.)
Släng till sist bort kärnorna som samlats upp i silen.
Fördela ut digestivekross i botten på portionsglas.
Lägg i en lagom mängd cheesecakefyllningen.
Skeda över lite hallonsås och toppa desserten med salt lakritsströssel.