Chicken Tikka Masala med nybakat naanbröd & yoghurtsås.

 

4 kycklingfiléer, skär i bitar
1 paprika, skär i bitar
2 gula lökar, hacka
1 kruka färsk koriander
1 rågad msk riven färsk ingefära
1 tsk malen gurkmeja
3/4 tsk malen spiskummin
1/2-1 tsk chilipulver 
3 stora vitlöksklyftor, finhacka
1 burk finkrossade tomater
3/4 dl  vispgrädde
3/4 dl matlagningsyoghurt
salt & peppar

 

Raita (yoghurtsås):
4 dl turkisk yoghurt
1/2 dl riven gurka
3 blad färsk mynta, finhacka
1 krm malen spiskummin
salt

 

Tillbehör:
ris

färsk koriander
naanbröd
 
 
Raita:
 Blanda samman alla ingredienser till yoghurtsåsen, smaka av och ställ svalt till servering.
 
 
 
Chicken Tikka Masala:

 Fräs  lök & paprika i en klick smör eller olivolja. På medelhög värme ca 3 minuter.

Tillsätt kyckling, vitlök,  ingefära och alla torra kryddor. Vänd runt och stek allt samman i 4-5 minuter.

 Häll över de finkrossade tomaterna, grädden och hacka i koriandern. (Spara dock lite till dekoration.) Låt koka samman 7-8 min.

Vänd till sist ner matlagningsyoghurten. Rör om och låt grytan gotta sig 10 minuter på låg värme innan servering.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0