Chicken Tikka Masala med nybakat naanbröd & yoghurtsås.
4 kycklingfiléer, skär i bitar
1 paprika, skär i bitar
2 gula lökar, hacka
1 kruka färsk koriander
1 rågad msk riven färsk ingefära
1 tsk malen gurkmeja
3/4 tsk malen spiskummin
1/2-1 tsk chilipulver
3 stora vitlöksklyftor, finhacka
1 burk finkrossade tomater
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl matlagningsyoghurt
salt & peppar
Raita (yoghurtsås):
4 dl turkisk yoghurt
1/2 dl riven gurka
3 blad färsk mynta, finhacka
1 krm malen spiskummin
salt
Tillbehör:
ris
färsk koriander
ris
färsk koriander
naanbröd
Raita:
Blanda samman alla ingredienser till yoghurtsåsen, smaka av och ställ svalt till servering.
Blanda samman alla ingredienser till yoghurtsåsen, smaka av och ställ svalt till servering.
Chicken Tikka Masala:
Fräs lök & paprika i en klick smör eller olivolja. På medelhög värme ca 3 minuter.
Fräs lök & paprika i en klick smör eller olivolja. På medelhög värme ca 3 minuter.
Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och alla torra kryddor. Vänd runt och stek allt samman i 4-5 minuter.
Häll över de finkrossade tomaterna, grädden och hacka i koriandern. (Spara dock lite till dekoration.) Låt koka samman 7-8 min.
Vänd till sist ner matlagningsyoghurten. Rör om och låt grytan gotta sig 10 minuter på låg värme innan servering.
Kommentarer
Trackback