Citrusgravad torsk med pepparrotskräm.

 
 
Byt ut den gravade laxen mot citrusgravad torsk.  Fisken bör frysas innan den gravas.
 
6 - 8 portioner.
 
 

Citrusgravad torsk:

500 g torskfilé (tinad)
½ apelsin, saft och skal
½ citron, saft och skal
1 lime, saft och skal
2 msk strösocker
2 msk  salt
1 tsk grovkrossade vitpepparkorn

 

 

Pepparotskräm:

1 ½ dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2–3 tsk riven färsk pepparrot
salt & peppar

 

 

Garnering:

1/2 dl kryddgrönt
2 msk rivet citrusskal
½ dl finhackad dill
½ fänkål

 

 

Putsa torskfiléerna, lägg i en form. Häll över citrussaften. Blanda socker, salt, vitpeppar och citrusskal. Gnid in fisken med blandningen. Lägg fisken i en plastpåse och knyt ihop. Ställ i kylen och grava i ett dygn. Vänd på påsen 4–5 gånger under tiden.

 

Rör ihop ingredienserna till pepparotskrämen. Skär fänkålen i tunna skivor, gärna med mandolin.

 

Ta ut fisken från kylskåpet. Klappa den ren. Skär i tunna skivor.

 

Varva torsk och fänkål på serveringsfat, servera pepparrotskrämen i en skål bredvid. Garnera med kryddgrönt och citrusskal.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0