Getost, rödlök och valnötter på smördeg.

 
1 st smördeg på rulle
3 rödlökar
lite olivolja till stekning
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl strösocker
150 gram soltorkade tomater i olja
1 dl tomatpure
200 gram getost
100 gram valnötter
1 st timjan, färsk
flingsalt & svartpeppar
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
 
Skala och skiva rödlöken tunt. Fräs löken i olivolja på medelvärme, sänk sedan värmen och låt den puttra mjuk i fem minuter. Tillsätt vinäger och strösocker och låt koka in i några minuter till, under omrörning. Låt svalna något.
 
 
Mixa soltorkade tomater och tomatpuré till en smet, tillsätt gärna en skvätt av oljan som tomaterna ligger i.
 
 
Ta fram  smördegsrullen och kavla ut den lätt på en mjölad yta eller mellan två bakplåtspapper. 
 
 
Bred ut en klick av tomatsmeten på varje platta, och fördela lökblandningen ovanpå. Smula över getost. Grovhacka valnötterna och strö på, och avsluta med timjankvistar, flingsalt och svartpeppar.
 
 
Grädda smördegsplattorna i 10-12 minuter, tills de puffats upp och fått fin färg. Servera direkt, ljumma eller avsvalnade.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0