Mazarinrutor med hallonglasyr.

 
 

400 g smör
5 ägg
7 dl strösocker
250 g mandelmassa
8 bittermandlar
10 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 dl mjölk

 


Glasyr:
8 dl florsocker
2 dl hallonsylt

 

Gör så här:
 Sätt ugnen på 175°.


Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt riven mandelmassa och riven bittermandel.


 Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och vänd ner i smeten. Vänd ner smält smör och mjölk, och blanda till en smet.


 Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper botten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt svalna.


 Glasyr: Blanda florsocker och hallonsylt och bred över kakan. Låt stelna. Skär i rutor eller i trekanter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0