Torskrygg med rotselleripuré och honungs- och ingefärssky.

 
 

4 torskryggsbitar, 125 g styck
2–3 msk vetemjöl
smör till stekning
flingsalt &  svartpeppar

 

Honungs- och ingefärssky:
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tumstor bit ingefära, riven
1 urkärnad chili, finhackad
3 msk sherryvinäger
2 msk honung
1 dl vitt vin
1–2 msk smör
flingsalt &  svartpeppar

 

Rotselleripuré:
400 g rotselleri, skalad och tärnad
3 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk koncentrerad grönsaksfond
salt & peppar

 

Dekoration:
 rostade sesamfrön

 

 

Koka skalad rotselleri mjuk i grädde och mjölk samt fond.

Mixa till en puré och smaka av med lite salt och peppar. Håll varmt.

Vänd fiskbitarna i mjöl. Hetta upp en klick smör och bryn dem ca 3 min. Sänk värmen och låt dem tillagas tills innertemperaturen är 52°C.  Salta och peppra.

Ta upp fisken och lägg åt sidan.

Lägg i vitlök, ingefära och chili i en panna med lite mer smör och låt det fräsa till utan att ta färg, cirka 30 sekunder.

Häll i vinäger och honung.

Tillsätt vinet och låt det koka upp. Runda av med smöret. Smaka av med salt och peppar.

Lägg en klick puré på varma tallrikar. Toppa med fisken och skeda över skyn. Garnera med sesamfrön och servera med gröna bönor eller sparris och limeklyftor.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0