Äppelfylld vaniljkaka.

 
 

225 g smör, kallt
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver

 

Fyllning:
2 ägg
3 dl lätt crème fraiche
1 dl råsocker
½ tsk malen kanel
1½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen

 
 

Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Använd gärna matberedare.

 

 Fördela 2/3 av smuldegen i en smord och bröd form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Tryck samman lite med en sked.

 

Fyllning:

 

Rör ihop ägg, crème fraiche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå bottnen. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna ovanpå fyllningen. Strö över resten av smuldegen.

 

 Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0