Olivkex.
30–40 st
3 dl vetemjöl
1 dl parmesanost, fint riven
1 dl oliver, väl avrunna & finhackade
125 g smör, rumsvarmt
1 äggula
Garnering:
1 msk flingsalt
1 msk rosmarin, finhackad
Blanda vetemjöl, parmesanost och oliver i en bunke. Dela smöret i mindre bitar och arbeta in det i mjölblandningen, för hand eller i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
Forma degen till två rullar, ca 4 cm i diameter, och låt dem vila i kylskåp i minst 2 tim.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö flingsalt och rosmarin på kexen.
Grädda kexen mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått lite färg. Låt kexen svalna och förvara dem i en lufttät burk.
Kommentarer
Trackback