Grillade quesadillas med mozzarella, pesto och bresaola.
6–8 mjuka tortillabröd
3 påsar mozzarellaost à 120 g
150 g parmesanost
100 g bresaola i tunna skivor
3–4 msk grön pesto (köp färdig på burk om du har bråttom)
Pesto:
1 kruka basilika
50 g pinjenötter
1 dl riven färsk parmesanost
1–2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till peston i en skål och mixa till en slät smet med hjälp av en handmixer. Smaka av med lite salt.
Hacka mozzarella grovt och blanda med grovriven parmesanost och några matskedar pesto.
Lägg fyra av tortilliabröden på en plåt med bakplåtspapper (kan behövas två plåtar). Fördela ostblandningen och bresaolaskivorna över bröden.
Lägg en till skiva ovanpå och tryck till. Pensla ovansidan av bröden med lite olivolja och strö över lite flingsalt.
Grilla mitt i ugnen på 225° cirka 5 minuter på varje sida. Ta ut och låt svalna lite innan bröden skärs i fyra ”tårtbitar”. Servera bröden varma.