Lax med tartarsås.
Glaserad lax:
600 g färsk laxfilé i ett stycke
salt och svartpeppar
1 msk grov senap
2 tsk flytande honung
Picklad rödlök:
1 stor rödlök
½ dl ättika 12 %
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
Tartarsås:
1 schalottenlök
2 små inlagda gurkor
1 msk kapris
1 kruka dill
1 dl god majonnäs
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
Picklad rödlök:
Skala löken och skär i tunna skivor.
Koka upp ättika, socker och vatten.
Låt svalna något och slå över lökskivorna.
Glasera laxen:
Värm ugnen till 200°.
Placera laxsidan med skinnet nedåt i ett ugnsfast fat klätt med bakplåtspapper.
Krydda med salt och peppar.
Rör ihop senap och honung och bred det över laxen.
Tillaga i ugnen i 15–20 minuter beroende på tjocklek.
Laxen är färdig när köttet lätt delar sig i skivor.
Tartarsås:
Skala och hacka löken fint.
Hacka inlagd gurka, kapris och dill fint.
Spara lite dill till garnering.
Rör ihop allt med majonnäs och yoghurt, smaka av med honung, salt och peppar.
Lägg upp laxen på ett stort fat.
Låt löken droppa av lite och fördela sedan över fisken.
Garnera med dill och servera med tartarsås till.