Citronkaka i långpanna.
7 st ägg
5 dl strösocker
300 g smör
3 dl mjölk
Zest från 2 citroner (gula skalet ska rivas i smeten)
8,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
4,5 tsk bakpulver
5 dl strösocker
300 g smör
3 dl mjölk
Zest från 2 citroner (gula skalet ska rivas i smeten)
8,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
4,5 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl florsocker
300 g färskost
1,5 dl lemoncurd
300 g färskost
1,5 dl lemoncurd
Garnering:
citronskivor
Börja med glasyren. Blanda florsocker, färskost och lemoncurd i en skål. Vispa snabbt ihop till en kräm, vispa inte mer än nödvändigt. Så fort allting är ordentligt blandat är glasyren klar. Täck med plast och ställ i kylen.
Värm ugnen till 200°, över och undervärme.
Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret och blanda i mjölken och citronzest. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd i smör och mjölk och blanda försiktigt allt med en slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Låt kakan kallna. Bred på glasyren och garnera.
Kommentarer
Trackback