Tiramisu.

 
3 äggulor
500 g mascarpone
1/2 dl Amaretto eller mörk rom
3 äggvitor
1 dl strösocker
ca 20 savoiardikex
1 1/2 dl kallt espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
 
 
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller rom till en slät smet.
 
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är fast och blank.
 
Vänd ner äggvitevispet i mascarponesmeten.
 
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i kaffe och lägg i botten av en form, ca 20 x 30 cm.
 
Häll smeten över kexen och ställ övertäckt i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg.
 
Vid servering pudra över kakao.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0